خانه کشتی | رسانه تخصصی کشتی

شعار سایت

کشتی جوانان جهان؛ مقایسه عملکرد ایران در حضور روسیه و در غیاب آن ها!

تیم ملی کشتی آزاد جوانان
نویسنده:

امیررضا احمدی

تاریخ :

21 مرداد 1402


ساعت :

۱۳:۰۰

منبع:

اختصاصی خانه کشتی

تیم های ملی کشتی آزاد و فرنگی ایران در دوسال گذشته چه در حضور روسیه و چه در غیاب آنها، عملکرد درخشانی داشته اند.


اختصاصی خانه کشتی– قطار کشتی دنیا این روزها دوباره روی دور تند قرار گرفته و حسابی تنور مسابقات داغ شده است؛ هر ساله با فرا رسیدن فصل تابستان، تنور مسابقات کشتی هم به مثابه گرمای این فصل پر حرارت می شود و حالا پس از برگزاری رقابت های نوجوانان جهان که با جذابیت بالا و قهرمانی ایران در کشتی فرنگی و آزاد همراه بود، نوبت به مسابقات جوانان جهان رسیده است.

مسابقات جوانان جهان که پیش درآمدی بر مسابقات بزرگسالان است و همیشه از نظر جذابیت دست کمی از رقابت های بزرگسالان ندارد، روزهای ۲۳ تا ۲۹ مرداد به میزبانی اردن برگزار می شود که نکته ویژه این مسابقات، بازگشت دوباره روس هاست.

روسیه که یکی از قطب های اصلی کشتی دنیاست، آخرین بار در مسابقات جهانی ۲۰۲۱ حاضر بود و پس از آن به دلیل جنگ با اوکراین، با تحریم نهادهای ورزشی رو به رو شد. با این وجود آن ها پس از یک سال دوری، امسال دوباره مجوز حضور در مسابقات را کسب کرده اند هرچند تنها به صورت انفرادی می توانند مسابقه دهند و نتایج آن ها در جدول تیمی ثبت نخواهد شد، بلکه با پرچم بی طرف کشتی خواهند گرفت.

به همین بهانه در ادامه نگاهی می اندازیم به عملکرد آزاد و فرنگی کاران ایران در مسابقات جهانی دو سال گذشته، که در جهانی ۲۰۲۱ با حضور تزارها بود و در ۲۰۲۲ بدون آن ها.

تیم ملی کشتی آزاد ایران در دو سال گذشته با اقتدار قهرمان جوانان جهان شده و امسال به دنبال هت تریک است؛ شاگردان محسن کاوه دو سال پیش در مسابقات جهانی ۲۰۲۱ در اوفای روسیه، موفق شدند مقابل چشمان تزارها قهرمان دنیا شوند و جام را از دست آن ها بقاپند.
تیم ملی ایران در این مسابقات موفق شد با کسب ۱۷۸ امتیاز، بالاتر از روسیه میزبان و آمریکای مدعی که به ترتیب ۱۴۲ و ۱۲۹ امتیاز کسب کردند، قهرمان شود. در اوفا رحمان عموزاد خلیلی، عرفان الهی، محمد نخودی، امیرحسین فیروزپور و علی اکبرپور در وزن‌های ۶۱، ۷۰، ۷۹، ۸۶ و ۱۲۵ کیلوگرم به مدال طلا، مهدی حاجیلوئیان در وزن ۹۲ کیلوگرم به مدال نقره و علیرضا عبداللهی در وزن ۹۷ کیلوگرم به مدال برنز دست یافتند تا تیم ایران با کسب ۵ مدال طلا، یک مدال نقره و یک مدال برنز بر بام دنیا بایستد.

در جهانی ۲۰۲۲ نیز تیم ایران موفق شد برای دومین بار پیاپی قهرمان دنیا شود. شاگردان کاوه در بلغارستان موفق شدند با کسب ۱۵۹ امتیاز، بالاتر از آمریکا با ۱۳۲ و هند با ۱۱۲ امتیاز دوباره قهرمان جهان شوند.

در این رقابت ها تیم ایران موفق به کسب ۳ مدال طلا، ۱ نقره و ۴ برنز شد که سبحان یاری در وزن ۷۹ کیلوگرم، امیرحسین فیروزپور در وزن ۹۲ کیلوگرم و امیررضا معصومی در وزن ۱۲۵ کیلوگرم به مدال طلا دست یافتند. آرمین حبیب زاده در وزن ۶۱ کیلوگرم صاحب مدال نقره شد و احمد محمدنژاد جوان در وزن ۵۷ کیلوگرم، حسین محمدآقایی در وزن ۷۰ کیلوگرم، عارف رنجبری در وزن ۸۶ کیلوگرم و امیرعلی آذرپیرا در وزن ۹۷ کیلوگرم به مدال برنز رسیدند.

به این ترتیب آزادکاران ایران در دو سال گذشته چه در حضور روسیه و چه در غیاب آن ها قهرمان جهان شده اند و امسال بار دیگر به دنبال تکرار این عنوان هستند.

در کشتی فرنگی اما قصه کمی فرق دارد؛ تیم ملی کشتی فرنگی جوانان ایران، سال ۲۰۲۱ در اوفای روسیه با ۱۳۰ امتیاز نایب قهرمان شد؛ در این مسابقات روسیه میزبان با ۱۸۳ امتیاز قهرمان شد و آذربایجان با ۱۰۱ امتیاز سوم.

در این رقابت ها امیررضا ده بزرگی در ۵۵ کیلوگرم طلا گرفت، سعید اسماعیلی در ۶۰ کیلوگرم به نقره رسید و ایمان محمدی در وزن ۶۳ کیلوگرم، محمدحسین آذرم دخت در وزن ۷۷ کیلوگرم، محمد ناقوسی در وزن ۸۲ کیلوگرم، مرتضی القوسی در وزن ۹۷ کیلوگرم و امیرمحمد بیات در وزن ۱۳۰ کیلوگرم به برنز رسیدند.

در سال ۲۰۲۲ اما ایران عملکرد بهتری نسبت به سال قبل داشت؛ شاگردان باوفا در جهانی ۲۰۲۲ بلغارستان موفق شدند با ۴ طلا، ۲ نقره و ۲ برنز و کسب ۱۷۴ امتیاز قهرمان شوند و از نظر کیفیت مدالی عملکرد بسیار بهتری نسبت به سال قبل تر داشته باشند. در این رقابت ها آذربایجان با ۱۱۹ امتیاز دوم شد و اوکراین با ۹۳ امتیاز سوم.

در صوفیه سعید اسماعیلی در ۶۰ کیلوگرم، ایمان محمدی در ۶۳ کیلوگرم، علیرضا مهمدی در ۸۲ کیلوگرم و علی عابدی درزی در ۹۷ کیلوگرم به طلا رسیدند، در ۸۷ کیلوگرم ابولفضل چوبانی و فردین هدایتی در ۱۳۰ کیلوگرم به نقره دست یافتند، و دانیال سهرابی در ۶۷ کیلوگرم و امیر عبدی در ۷۲ کیلوگرم برای ایران دو برنز کسب کردند.

حالا با همه این اوصاف، کشتی جوانان و در ادامه بزرگسالان جهان بار دیگر با حضور رقبای روسی برگزار خواهد شد که اگر چه امتیازات آن ها در جدول تیمی محاسبه نمی شود، اما رقابت آن ها با کشتی گیران ایران می تواند دوباره شور و هیجان را به مسابقات برگرداند و باید دید تیم های ایران در مصاف با تزارها چه نتایجی خواهند گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *