سرمربی تیم کشتی فرنگی جوانان ضمن ارزیابی عملکرد فرنگی کاران جوان در جام تختی، برنامه های پیش روی تیم ملی جوانان را تشریح کرد.
خانه کشتی– حمید باوفا روز یکشنبه در گفت و گویی در خصوص ارزیابی از جام جهان پهلوان تختی اظهار داشت:
بعد از پیکارهای کشتی فرنگی قهرمانی کشور هم گفتم که کشتیگیران جوان در ۲ سال گذشته به دلیل شرایط کرونایی، افت داشتند و از سوی دیگر پشتوانهای در نوجوانان نداشتیم که به جوانان اضافه شوند. تیم نوجوانان سال گذشته در پیکارهای جهانی در مجارستان (۲ نقره و یک برنز) پنجم جهان شد. به این معنی است که از آن تیم خروجی برای تیم جوانان نداریم. نیمی از تیم سال گذشته جوانان هم به رده بالاتر رفتند، در واقع بخش محدودی از کشتیگیران سال قبل برای ما به ارمغان مانده که اینها هم نفراتی نیستند که گرهی را باز کنند.
وی افزود:
کار تیم جوانان در سال ۲۰۲۲ سخت است، اما هیچ وقت بهانه نمیآورم. در واقع کار سخت را باید انجام داد و کسی که میخواهد موفق شود باید از مسیر سخت برود، مسیر آسان برای آدمهای موفق نیست.
قهرمانی کشور ملاک انتخاب تیم ملی نیست
باوفا با اشاره به برگزاری مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی جوانان کشور گفت:
این پیکارها ملاکی برای انتخاب تیم آسیایی و جهانی نیست، مدعیان باید در چند میدان محک بخورند که یکی از آنها جام تختی بود. از عملکرد بعضی وزنها اصلا راضی نیستم. نفر اول وزن ۹۶ کیلوگرم جوانان خیلی ضعیف ظاهر شد. کشتیگیری که در این رده سنی است باید نزدیک به بزرگسالان کشتی بگیرد یا مثلا در کشتی وزن ۵۵ کیلوگرم کشتیگیرانی که روی سکوی کشوری قرار گرفته بودند اینجا اوت شدند. در جام تختی نفرات هفتم و هشتم کشوری جوانان بهتر از نفرات روی سکوی نتیجه گرفتند. تجربه سالهای مربیگریام این را میگوید که ما نباید به نتیجه مسابقات کشوری صرف، بسنده کنیم. مثلا در وزن ۱۳۰ کیلوگرم جام تختی ۴ نفر را معرفی کردیم که همه آنها ضعیف کشتی گرفتند و یک مقدار فردین هدایتی از بقیه بهتر بود.
سرمربی تیم کشتی فرنگی جوانان افزود:
همانطور که گفتم تیم جوانان در سطح جهانی نیست و خیلی کار دارد تا بتواند نتیجه بگیرد. تیم کشتی فرنگی روسیه سال قبل ۶ طلای جهانی گرفت (تیم ایران یک طلا گرفت)که ۴ نفران آنان امسال هم هستند ولی ما چنین شرایطی نداریم و باید به مصاف تیمی برویم که تا دندان مسلح است. برای همین مسابقات قهرمانی کشور را ۲ ماه زودتر برگزار کردیم که بچهها بتوانند در جام تختی هم کشتی بگیرند. اینکه یک مسابقه در فروردین برگزار میکردیم و بعد با ۲ اردو به آسیایی و جهانی میرفتیم که کار مناسبی نبود. هرچه بیشتر بچهها در میدان باشند، به نفع من است. یکی از همین میدانهای خوب جام نیکولای پتروف بود که بچههای جوان ۲ مدال گرفتند.
عضو سابق تیم ملی فرنگی با اشاره به حضور جوانان در جام تختی عنوان کرد:
با هماهنگی محمد بنا نزدیک به ۲۰ نفر از فرنگیکاران جوان در جام تختی کشتی گرفتند که به ما کمک میکند. اینکه در کشتی جوانان نفر اول تا سوم قهرمانی کشور در تورنمنت بزرگسالان روی سکو نمیروند اما نفر هفتم و هشتم میروند، همان نوسانی است که در این رده سنی در موردش صحبت میکنم و این نوسانات در مسابقه مشخص میشود. یعنی شاید نفر هشتم، نفر اول انتخابی را در مسیر جا بگذارد. وظیفه کادر فنی هم شناخت این استعدادها، آماده کردن آنها و تحویل دادن آنها به تیم اعزامی به مسابقه است.
انتخاب تیم آسیایی جوانان بعد از جام شاهد
باوفا ادامه داد:
حضور در جام شاهد نیز از دیگر برنامههای تیم جوانان است و به همه مدعیان تکلیف کردم که بعد از قهرمان کشوری باید در جام تختی کشتی بگیرند که عیارشان مشخص شود. چند نفر هم خودشان را نشان دادند و بعد هم جام شاهد را داریم که تیم آسیایی را از جام شاهد انتخاب میکنیم و بعد یک تورنمنت دیگر را پشت سر میگذارند و در ادامه به جهانی میروند.
سرمربی تیم ملی جوانان در خاتمه تصریح کرد:
از فدراسیون کشتی، علیرضا دبیر و حمید سوریان رئیس و نایب رئیس فدراسیون که برای برگزاری زودتر مسابقات قهرمان کشوری همکاری کردند، تشکر میکنم. این باعث شد که کشتیگیران بتوانند در جام تختی هم کشتی بگیرند و با شناخت بیشتری از تیم به مسابقات آسیایی برویم. هر چه در مسابقه شرکت کنیم برای ما بهتر است.