کشتی گیر ایرانی الاصل صربستان از تلاش خود برای موفقیت در وزن المپیکی ۷۷ کیلوگرم گفت.
خانه کشتی– علی ارسلان کشتیگیر ایرانی که برای تیم ملی صربستان کشتی میگیرد، با اشاره به اینکه مسابقات قهرمانی ۲۰۲۳ اروپا را بدون مدال به پایان رساند، اما بعد از آن توانست در مسابقات جهانی بار دیگر مدال بگیرد، گفت:
بعد از مسابقات اروپایی تا حدودی فشار روی من بود، اما فقط به مسابقات جهانی فکر کردم و اردوها یک ماه بعد از آن شروع شد. در۵ ماه، فقط ۸ روز به خانه آمدم و خانوادهام را دیدم. خیلی تمرین کرده بودم و شرایطم فوقالعاده بود. کسانی که از نزدیک با من در ارتباط بودند، این را میدانستند که شرایطم چقدر بهتر از سال گذشته است. بدنم تا اردوی ترکیه خیلی خوب بود، اما در آخرین اردویی که همراه با تیم ملی صربستان در مجارستان داشتیم، عفونی شد. هرگز آدمی نیستم که بهانه بیاورم، اما این واقعاً اتفاقی بود که از دست من خارج بود. عفونت بدنم را را ضعیف کرد.
* کشتیگیر مجار باورش نمیشد من را برده است
وی که در مسابقات قهرمانی ۲۰۲۳ جهان، بعد از شکست دانیال سهرابی، مقابل فریتچ مجارستانی در حالی که از او پیش بود، شکست خورد و روی تشک بیهوش شد، تصریح کرد:
بارها این کشتیگیر مجارستانی را شکست داده بودم، خودش هم باورش نمیشد من را ببرد. جلو بودم که بدنم خالی کرد. عفونت و پروسه درمانی کار دستم داد. همین کشتیگیر ژاپنی که او را در مبارزه ردهبندی در ۳۰ ثانیه بردم، کشتیگیران خیلی خوبی از جمله آذربایجان و گرجستان که هر دو هم خیلی خوب بودند را شکست داده بود. کشتیگیر آذربایجانی قهرمان اروپا بود و گرجستانی هم در دو مسابقه رنکینگدار، نفر اول ۷۲ کیلوگرم شده بود.
* مطمئنم فاصله بین کشتی من و سهرابی زیر ۲۰ دقیقه شد
وی ادامه داد:
اگر بعد از مبارزه با دانیال سهرابی، همان تایم مصوب اتحادیه جهانی به عنوان فاصله دو کشتی را هم در اختیار داشتم، با امتیاز عالی او را شکست میدادم. حداقل فاصله بین دو کشتی باید ۲۰ دقیقه باشد، اما من سه کشتی بعد از مبارزه با سهرابی، دوباره روی تشک آمدم. تازه یکی از این سه کشتی هم خیلی زود با امتیاز عالی تمام شده بود. صددرصد مبارزه من و حریف مجار، در فاصله کمتر از ۲۰ دقیقه برگزار شد و من با ضربان قلب ۱۷۰ روی تشک رفتم. به خاطر عفونت بدنم، در ۱۰ روز آخر یک روز درمیان سرم میزدم. به هر ترتیب خوشحالم که دستم از مدال کوتاه نماند.
* برنزم به خاطر اشتباه تکنیکی و تاکتیکی نبود
قهرمان وزن ۷۲ کیلوگرم کشتی فرنگی جهان در سال ۲۰۲۲ درباره اینکه در روز دوم و در شانس مجدد کشتیهای خیلی خوبی گرفت و خیلی هم از نظر بدنی آماده و سرحال نشان داد، گفت:
زمانی که بدنم دچار عفونت شد، به این علت که بدنم ضعیفتر نشود، از پنیسیلین استفاده نکردم، اما بعد از اینکه در دور مقدماتی باختم و راهی بیمارستان شدم، از دارو استفاده کردم و بدنم برگشت. نباید دست خالی برمیگشتم. مدافع عنوان قهرمانی جهان بودم و اگر مدال نمیگرفتم خیلی بد بود. پیش از این بیماری، فوقالعاده آماده بودم. این برای من نتیجه خوبی است که در دو حضور در مسابقات جهانی، یک طلا و یک برنز گرفتم، خصوصاً اینکه برنزم، روی اشتباه تکنیکی و تاکتیکی نبود و مشخصاً وضعیت بیماری و بدنیام روی آن تأثیر داشت و کاملاً از دست من خارج بود. خوشحالم که بعد از آن هم مورد لطف مردم قرار گرفتم. آنها خیلی به من انرژی دادند.
* بدنم را به ۸۰کیلو میرسانم تا بهترین نتیجه را بگیرم
عضو تیم ملی کشتی فرنگی صربستان درخصوص اینکه برنامهاش برای شرکت در المپیک چیست؟ گفت:
فقط یک هفته بعد از جهانی استراحت کردم، بعد از آن کار بدنسازی شروع شد. وزنم بین ۷۷-۷۸ کیلوگرم است، هر روز کار بدنسازی انجام میدهم تا بدنم را به ۸۰ کیلوگرم برسانم و در وزن ۷۷ کیلوگرم بهترین نتیجه را بگیرم.
* مطمئنم بدنم در ۷۷ کیلو جواب میدهد
وی با اشاره به اینکه باید ابتدا سهمیه وزن ۷۷ کیلوگرم را برای تیم ملی صربستان بگیرد، ادامه داد:
در مسابقات گزینشی قارهای که در باکو برگزار میشود تمام تلاشم را خواهم کرد که سهمیه بگیرم تا با بهترین شرایطم در المپیک شرکت کنم. اردوی ما از یک ماه دیگر در اسپانیا آغاز میشود. پیش از این هم در آمل خوب تمرین کردم. اصلاً بدنم را رها نکردم، باتوجه به سنی که دارم، این المپیک برای من خیلی مهم است و تمام تلاشم را میکنم تا در این مسابقه بهترین مدال را بگیرم. شاید خیلیها بگویند غیرممکن است در اولین سال تغییر وزن، بتوانم نتیجه بگیرم، اما باتوجه به قدرت بدنی خوبم، مطمئنم که بدنم در ۷۷ کیلو جواب میدهد. وزنم که بالا برود قدرتم بیشتر میشود.
* سهمیه گرفتن از اروپا سختتر از همه قارههاست
ارسلان در واکنش به این موضوع که کشتیگیران خیلی خوبی در ۷۷ کیلوگرم حضور دارند از جمله آکژول محموداف قرقیزستانی که دو سال متوالی طلای جهانیاش را تکرار کرده، گفت:
برایم مهم نیست چه حریفانی دارم، فعلاً شرایط خودم مهم است و روی نقاط ضعف و قوتم کار میکنم تا به آمادگی مطلوب برسم. حریفانم را میشناسم، چه بسا سهمیه گرفتن در قاره اروپا سختتر از همه قارههاست، ولی هدفم المپیک است و با تمام وجود به مسابقه کسب سهمیه اعزام میشوم.
* با پاداشها زندگیام را ساختم
این کشتیگیر آملی درباره اینکه کسب مدال برنز جهانی چقدر برای او پاداش به همراه داشته و آیا قابل قیاس با پاداشهایی که در ایران به قهرمانان داده میشود، هست؟ عنوان کرد:
سر جمع ۳۰ هزار یورو برای مدال برنز پاداش گرفتم، فکر کنم برای المپیک طلا، ۲۰۰ هزار یورو پاداش داشته باشد، کسب سهمیه اما پاداش ندارد. پاداشهایی که بابت کسب مدال جهانی در این دو سال گرفتم، خیلی خوب بود، زندگیام تغییر کرد و توانستم چیزهایی را در ایران بسازم.
ارسلان یادآور شد:
درآمدی که اینجا بابت کسب مدال از اسپانسر، فدراسیون، باشگاه و وزارت ورزش داریم، رقم خوبی میشود. هرکدام حقوق مجزا در نظر میگیرند و کشتیگیران دغدغهای ندارند. اصلاً با پاداشهایی که در ایران داده میشود قابل مقایسه نیست، البته در این سالها اوضاع کشتیگیران در ایران خیلی متفاوت و خوب شده، لااقل مدالآوران شرایط خوبی دارند و از خود فدراسیون حقوق و پاداش دریافت میکنند. این کاری است که در فدراسیونِ علیرضا دبیر انجام میشود. در فدراسیون قبل از آقای دبیر هم کشتیگیر بودم، آن زمان ما حتی آب معدنی هم در اردو نداشتیم و اوضاع خیلی خراب بود. کاری به شخصی ندارم، ولی خدمتی که علیرضا دبیر به کشتیگیران کرد، فراموشنشدنی است. خود کشتیگیران بهتر از هر کسی میدانند.
* ۱۰ روز مانده به مسابقات جهانی بوداپست، بدترین اتفاق زندگیام رقم خورد
قهرمان وزن ۷۲ کیلوگرم جهان در سال ۲۰۲۲ اظهار داشت:
در حال حاضر شرایط تیمهای ملی خیلی بهتر از قبل شده و هیچ چیز قابل مقایسه با قبل نیست. ۱۰ روز مانده به مسابقات جهانی بوداپست، بدترین اتفاق زندگیام رقم خورد که رئیس وقت فدراسیون حتی وقت صحبت هم به من نمیداد ولی الان دبیر خودش پیگیر کار همه کشتیگیران هست. من که فکر نمیکنم هیچ زمانی کشتی چنین رئیس فدراسیونی داشته که اینقدر برای کار همه پیگیر باشد.
* اردو و مسابقه با صربها نداشته باشم، در آمل تمرین میکنم
ارسلان با اشاره به حضورش در لیگ کشتی صربستان گفت:
با تیم اسپارتاک قرارداد دارم و چند کشتی برایشان گرفتم. در ۷۷ کیلو هم گرفتم، مسابقه سر وزن قانونی است و این یک محک خوب برای من است که هم در شرایط مسابقه قرار بگیرم و هم در وزن جدید جا بیفتم. اردو و مسابقه که نباشد در خود آمل تمریناتم را دنبال میکنم. خوشبختانه با مدیریتی که در هیئت کشتی آمل وجود دارد، شرایط تمرینی برای من کاملاً مهیاست، هیچ موقع آنجا حس اینکه در حال حاضر برای تیم ملی کشور دیگری کشتی میگیرم، را نداشتم و فرقی بین من و بقیه برادرانم در شهر وجود ندارد. آنها همیشه حامی من بودند.
* دستاورد کمی برای کشتی صربستان نداشتم
دارنده مدال برنز قهرمانی ۲۰۲۲ اروپا و ۲۰۲۳ جهان درخصوص اینکه چقدر به زبان صربی مسلط شده گفت:
۷۰ درصد زبان صربی را یاد گرفتم، قبل از این، اصغر نیکسیرت کنارم بود و سال اول خیلی برایم زحمت کشید. در این ۶ ماه که بیشتر در صربستان بودم، توانستم زبان صربی را بیشتر یاد بگیرم و خودم میتوانم کامل ارتباط بگیرم. خوشبختانه چه اشتفانک و چه رئیس فدراسیونمان، از عملکرد من بسیار راضی هستند و طبیعتاً با کسب دو نشان جهانی، دستاورد کمی اینجا نداشتهام. امیدوارم در مسیر المپیک هم شرایط خوب پیش برود.
خدا خیرت بده انشاالله که قهرمانیت رو در همه عرصه ها ببینیم
قابل توجه خودتحقیران و مخالفان علیرضا دبیر که میگن رئیس فدراسیون قبل چنان بود و این فدراسیون کشتی را ضعیف کرده.
ماشاله ارسلان; افتخار ایرانی پسر،
همینکه اصل و ریشه خودت رو فراموش نکردی ،عالیه . موفق تر باشی.